Zwaardvormen Tàijíjiàn 太极剑

Dit zijn oefeningen met een dubbelsnijdend zwaard, het zogenaamde Tàijí-zwaard in het Chinees: Tàijíjiàn. Er wordt begonnen met vooroefeningen om het hanteren en de basisprincipes van het zwaard te oefenen. Behalve het aanleren van een serie bewegingensets met toepassing van de oefenprincipes, komt er hier een extra moeilijkheid bij, namelijk het hanteren van het zwaard volgens de basisprincipes. Op de eerste plaats komt de ontspanning. Verder ligt hierbij het accent op balans, concentratie en bewegen in eenheid. Een zwaardserie is een verdieping van de reeds geleerde Tàijíquán-serie en vergroot je vaardigheden in het algemeen.

Tàijíjiàn Yáng 32 serie

Deze serie is in de Yáng-stijl en sluit direct aan op de 12 en 24 serie. Bij inschrijving voor het leren van de Yáng-stijl 32 zwaardvorm wordt er vanuit gegaan, dat je de 12 serie of de Yáng-stijl 24 serie voldoende eigen gemaakt hebt, of eraan wilt werken.

Tàijíjiàn Chén 48 serie

Dit is een Chén-stijl zwaardvorm met 48 bewegingensets. Voor het leren van deze serie wordt er vanuit gegaan, dat je de 24 serie Chén-stijl en Yáng 32 zwaardserie eigen gemaakt hebt.

Wil je als beginner de Zwaardvorm Tàijíjiàn Yáng 32 serie leren, dan kan dat op vrijdagmorgen een keer per maand, of zaterdagmorgen één keer per maand. Dat is module T6 (zie voorpagina onder Lestijden). Voor gevorderden zijn er speciale workshops op woensdagmorgen.